Thursday, December 3, 2009

Katastroof

Täna hommikul hakkasin kella 7 paiku saama ühistu esimehena majaelanikelt telefonikõnesid. Majas polevat vett. Kui end voodist püsti ajasin, helistasin Tallinna Vette. Selgus, et neil hetkel ühtegi veekatkestust Pelgulinnas ei ole. Küll aga soovitati vaadata, kas maja veearvesti ikka alles on. Need pidavat viimasel ajal massiliselt varaste küüsi langema.

Läksin siis alla. Majas oli oma hommikust tööd tegemas kojamees. Selgus, et vargad olid öösel maja tagaukse ja veemõõdiku ruumi luku lahti muukinud ning rauast mõõdiku kaasa viinud.

Kuuldavasti saavad narkomaanid selle rauatüki eest kokkuostus mõnikümmend krooni. Hiljuti viidi ühes Pelgulinna majas mõõdik ära lausa kolmel ööl järjest. Tellib ju ühistu kohe uue arvesti.

Lõunaks oli kuriteo fikseerinud politsei, Tallinna Vesi pannud uue mõõdiku ja lukuabi uued kindlamad lukud. Kahjud peaks korvama kindlustus. Loodetavasti jääb see viimaseks korraks.

Kõigile ühistutele soovitan aga vaadata üle, kuidas muuta majad veelgi turvalisemaks. Raske aeg on varguste arvu hüppeliselt kasvatanud.